Jak zdjąć gałkę zmiany biegów SMG oraz rączkę hamulca M3 e46
Jak zdjąć gałkę zmiany biegów SMG oraz rączkę hamulca M3 e46
Jak w temacie. Muszę zdjąć gałkę, żeby zdjąć mieszek (do obszycia przez tapicera).
Napiszcie jak to zrobić żeby niczego nie uszkodzić, czy gdzieś jest jakaś zapadka, śrubka...
Dodatkowo nie mogę zdjąć rączki hamulca ręcznego ale chyba gdzieś słyszałem że rączkę wyjmuje się z całym uchwytem ręcznego. Ja potrzebuję zdjąć tylko ten element skórzany, jest taka możliwość?
Proszę o info.
Napiszcie jak to zrobić żeby niczego nie uszkodzić, czy gdzieś jest jakaś zapadka, śrubka...
Dodatkowo nie mogę zdjąć rączki hamulca ręcznego ale chyba gdzieś słyszałem że rączkę wyjmuje się z całym uchwytem ręcznego. Ja potrzebuję zdjąć tylko ten element skórzany, jest taka możliwość?
Proszę o info.
Re: Jak zdjąć gałkę zmiany biegów SMG oraz rączkę hamulca M3 e46
Nikt nie wie?
Bombel może Ty, bo raczej miałeś najwięcej z nas części do M3 w ręce
Bombel może Ty, bo raczej miałeś najwięcej z nas części do M3 w ręce

Co do gałki nie wiem ale jeśli chodzi o ręczny najpierw wypnij mieszek z tunelu nie jest przykręcany tylko zapinany na zaczepy a do manetki zaciśnięty na objemkę zaciskową a samą manetkę ściągniesz na siłę wysuwając ją do przodu dźwigni hamulca. Żeby Ci było wygodniej ją zsunąć zaciąg sobie ręczny 

Re: Jak zdjąć gałkę zmiany biegów SMG oraz rączkę hamulca M3
Gałkę trzeba po prostu ściągnąć. Wymaga to sporej siły, ale po prostu złap ją ręką i pociągnij do góry.Tomcio pisze:Jak w temacie. Muszę zdjąć gałkę, żeby zdjąć mieszek (do obszycia przez tapicera).
Proszę o info.
Co do hamulca to znalazłem to: http://www.redlinegoods.com/E46install.shtm (i to: http://www.redlinegoods.com/E46shiftboot.shtm)
Pzdr
Zgodnie z tym co pisza przedmowcy, zeby zdjac galke SMG musisz ja pociagnac z calej sily do gory. Uwazaj zeby przy tym nie wybic sobie oka!
Jesli chodzi o reczny to sama koncowka jest niedemontwalna (w oryginale). Zeby zdjac mieszek wystarczy ze go wyczeopisz i wywiniesz na lewa strone i zdjemiesz opaske. Zeby zdjac cala dzwignie ze skorzana koncowka, muszisz zdemontowac podlokietnik i tunel.
Jesli chodzi o reczny to sama koncowka jest niedemontwalna (w oryginale). Zeby zdjac mieszek wystarczy ze go wyczeopisz i wywiniesz na lewa strone i zdjemiesz opaske. Zeby zdjac cala dzwignie ze skorzana koncowka, muszisz zdemontowac podlokietnik i tunel.
Zauważyłeś problem z forum? Napisz od mnie PW!
Ok Panowie, dzisiaj nie miałem czasu ale jutro ide do garażu się z tym posiłować.
Została do zdjęcia gałka i kierownica.
Została do zdjęcia gałka i kierownica.
Gałka faktycznie wyskakuje po mocniejszym szarpnięciu.
Wszystko wyjęte oprócz... kierownicy, męczyłem się ponad godzine i nie potrafie oggiąć tych sprężynek trzymających poduchę, używałem naprawdę dużo siły i nic... siedzi na miejscu.
Wszystko wyjęte oprócz... kierownicy, męczyłem się ponad godzine i nie potrafie oggiąć tych sprężynek trzymających poduchę, używałem naprawdę dużo siły i nic... siedzi na miejscu.